Hogyan Károsítják Bőrünket az UV Sugarak?

Hogyan Károsítják Bőrünket az UV Sugarak?

A bőr korral való változása, a ráncok kialakulása egy természetes folyamat része. Az idősödés jelei körülbelül a húszas éveink közepén mutatkoznak meg először bőrünkön: megjelenek az apróbb ráncok, barázdák, valamint a bőr rugalmassága is elkezd megváltozni. Ezt a folyamatot genetikai és külső környezeti tényezők egyaránt meggyorsíthatják. A külső tényezők közül a napfény károsító hatása az egyik leglátványosabb az idősödés korai jeleinek kialakulásában.

A bőr öregedésének folyamatait az UV, kiemelten az UVA jelentősen felgyorsíthatják. Az arcon megjelenő bőröregedés jeleinek mintegy 80%-áért felelős a bőr UV-sugaraknak való kitettsége.

Bőröregedés - UV

Az UV sugarak hatására a bőrben szabadgyökök képződnek, beindul a kollagén lebomlása, melynek eredményeképpen elkezdődik a bőr idő előtti öregedésének folyamata. A ráncok és a pigmentfoltok megjelenéséért az úgynevezett UVA sugarak felelősek, amelyek hosszútávon a bőr maradandó károsodásához vezetnek.

A bőr öregedését megállítani ugyan nem tudjuk, de a folyamat lassítására számos módszer közül válogathatunk. A célzott bőrfiatalító esztétikai kezeléseken túl a tudatos fényvédelemmel sokat tehetünk bőrünk egészségének és fiatalságának megőrzése érdekében hosszú távon is.

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További Cikkek & Bejegyzések

Forró időszakban is friss és hidratált bőr: nyári bőrápolási tippek

Forró időszakban is friss és hidratált bőr: nyári bőrápolási tippek

A nagy melegben bőrünk más típusú törődést igényel, mint az…
Botox Mítoszok: Szakértőink Tisztázzák a Leggyakoribb Tévhiteket

Botox Mítoszok: Szakértőink Tisztázzák a Leggyakoribb Tévhiteket

Megannyi tévhit kering a köztudatban a botox kezeléssel kapcsolatban. A…
Nyári Arcápolás - Fókuszban az Aknés Bőr

Nyári Arcápolás - Fókuszban az Aknés Bőr

A nyári bőrápolás különös fontosságú a fokozott napfény és UV…