Hogyan Károsítják Bőrünket az UV Sugarak?

Hogyan Károsítják Bőrünket az UV Sugarak?

A bőr korral való változása, a ráncok kialakulása egy természetes folyamat része. Az idősödés jelei körülbelül a húszas éveink közepén mutatkoznak meg először bőrünkön: megjelenek az apróbb ráncok, barázdák, valamint a bőr rugalmassága is elkezd megváltozni. Ezt a folyamatot genetikai és külső környezeti tényezők egyaránt meggyorsíthatják. A külső tényezők közül a napfény károsító hatása az egyik leglátványosabb az idősödés korai jeleinek kialakulásában.

A bőr öregedésének folyamatait az UV, kiemelten az UVA jelentősen felgyorsíthatják. Az arcon megjelenő bőröregedés jeleinek mintegy 80%-áért felelős a bőr UV-sugaraknak való kitettsége.

Bőröregedés - UV

Az UV sugarak hatására a bőrben szabadgyökök képződnek, beindul a kollagén lebomlása, melynek eredményeképpen elkezdődik a bőr idő előtti öregedésének folyamata. A ráncok és a pigmentfoltok megjelenéséért az úgynevezett UVA sugarak felelősek, amelyek hosszútávon a bőr maradandó károsodásához vezetnek.

A bőr öregedését megállítani ugyan nem tudjuk, de a folyamat lassítására számos módszer közül válogathatunk. A célzott bőrfiatalító esztétikai kezeléseken túl a tudatos fényvédelemmel sokat tehetünk bőrünk egészségének és fiatalságának megőrzése érdekében hosszú távon is.

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További Cikkek & Bejegyzések

Milyen bőrtünetekre figyeljünk a nyaralás után?

Milyen bőrtünetekre figyeljünk a nyaralás után?

Lassan vége a nyárnak és mindenki hazatér a nyaralásból. Bőrgyógyászainkat…
Hajhullás 40 felett: Mikor érdemes aggódni és hogyan kezelhetjük?

Hajhullás 40 felett: Mikor érdemes aggódni és hogyan kezelhetjük?

„Egy éves nyaralásos képeket nézegetve feltűnt, hogy akkor több hajam…
Hogyan óvjuk babánk bőrét a nyári melegben?

Hogyan óvjuk babánk bőrét a nyári melegben?

A melegebb hónapokban a kisbabák bőrápolása különösen fontos, hiszen a…