Testsúlyingadozás, genetikai okok, betegség, hormonváltozás miatt a férfi mell mérete és alakja is megváltozhat. Az elnőiesedett, átlagosnál nagyobb mellek bár egészségügyi problémát általában nem, ellenben igen súlyos lelki gondokat okozhatnak a férfiaknál is. A férfi mellkisebbítéssel a mirigyállomány, valamint a mellben megnövekedett zsírmennyiség kerül korrigálásra, amely jellemzően zsírleszívással, kimetszéssel vagy a két eljárás kombinációjával valósul meg. A testsúlyingadozásból eredő mellmegnagyobbodás esetében a zsírleszívás önmagában is hatásos módszer, komplikáltabb esetekben ugyanakkor az eljárás során a bőrfelesleg csökkentése és a bimbó-bimbóudvar emelése is indokolt lehet.
A műtétnek köszönhetően a férfi mell arányos lesz a testalkathoz, a páciens visszanyeri férfias megjelenését és önbizalmát.
Az eljárás általános altatásban történik, egynapos sebészeti ellátás keretei között. A műtétet követően a páciens az éjszakát klinikánk exkluzív 1-2 ágyas betegszobáiban tölti. Ezt követően másnap távozhat.