Botox Mítoszok: Szakértőink Tisztázzák a Leggyakoribb Tévhiteket

Botox Mítoszok: Szakértőink Tisztázzák a Leggyakoribb Tévhiteket

Megannyi tévhit kering a köztudatban a botox kezeléssel kapcsolatban. A beavatkozásban jártas bőrgyógyászainkat kértük meg, hogy rombolják le ezeket a mítoszokat és szakértelmükkel mossák tisztára a botulinum toxin nevét.

Mítosz: A botulinum toxinnal végzett kezelések csak ősszel és télen végezhetőek el, amikor a napsütéses órák száma kevesebb.

Valóban vannak olyan esztétikai beavatkozások, amelyeket az erős napfény miatt csak az őszi és téli időszakban alkalmazunk, azonban a botox nem tartozik ebbe a kategóriába. Évszaktól függetlenül, az év bármely szakaszában biztonsággal elvégezhető.

Mítosz: A botulinum toxinnal végzett beavatkozások segítségével az összes ráncot eltüntethetjük arcunkról.

A botulinum toxin kezelést elsősorban az úgynevezett mimikai vagy dinamikus ráncok kezelésére alkalmazzuk. Segítségével minimalizálni tudjuk a már meglévő ráncok és vonalak megjelenését, valamint megakadályozhatjuk a kezelt területen az új ráncok kialakulását. Azonban nem minden típusú barázdának a kezelésére alkalmas, hiszen a napkárosodás okozta öregedés jelei ellen nem jelent megoldást.

Mítosz: Egy botulinum toxinnal történő kezelés után „lárvaarc” fog kialakulni, az arc kifejezéstelenné, mimikátlanná és merevvé válik.

Minden kezelés célja az arc természetes harmóniájának a megőrzése. A megfelelő szaktudással végzett botulinum toxin beavatkozás csak a kezelt területen (homlok, szemkörnyék, szemöldök közötti terület) fejti ki hatását, így az arc többi izmának működését nem befolyásolja. Nem kell attól tartani, hogy az arc mimikaszegénnyé válik.

Mítosz: A botulinum toxin csak és kizárólag a mimikai ráncok kezelésére szolgál.

Széles körben alkalmazzuk, így a dinamikus ráncok kezelésén túl, olyan esztétikailag zavaró problémáknál is hatásosnak bizonyulnak, mint például a felső fogíny kivillanásának korrekciója. Mindemellett a fokozott izzadással küzdő pácienseink számára is előszeretettel ajánljuk, hiszen segítségével hatékonyan tudjuk megszüntetni a verejtékezés okozta kellemetlen tüneteket a hónalj-tenyér és talp területén. Új kutatásokban a migrén és az inkontinencia kezelésében is eredményesnek bizonyult.

botox
Botox az izzadás ellen
Mítosz: Botulinum toxin kezelés csak a nők kiváltsága.

Férfi pácienseink számára is kifejezetten előnyösek lehetnek a botulinum toxinnal végzett kezelések, hiszen a mimikai ráncok megszüntetése mellett, olyan egyéb egészségügyi problémákra nyújtanak megoldás, mint a fokozott tenyér vagy talpizzadás.

Összességében elmondható, hogy a botox több egy ránctalanító kezelésnél. Hiszen olyan esztétikai problémáknál is bevethető, mint a lehajló szájvégek, emellett kutatások támasztják alá, hogy a migrén kezelésében is hatékony. Szakorvosaink előszeretettel alkalmazzák a hónalj, tenyér vagy a talp területén jelentkező fokozott izzadás megszüntetésére.

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További Cikkek & Bejegyzések

Milyen bőrtünetekre figyeljünk a nyaralás után?

Milyen bőrtünetekre figyeljünk a nyaralás után?

Lassan vége a nyárnak és mindenki hazatér a nyaralásból. Bőrgyógyászainkat…
Hajhullás 40 felett: Mikor érdemes aggódni és hogyan kezelhetjük?

Hajhullás 40 felett: Mikor érdemes aggódni és hogyan kezelhetjük?

„Egy éves nyaralásos képeket nézegetve feltűnt, hogy akkor több hajam…
Hogyan óvjuk babánk bőrét a nyári melegben?

Hogyan óvjuk babánk bőrét a nyári melegben?

A melegebb hónapokban a kisbabák bőrápolása különösen fontos, hiszen a…