Az Immunterápia Szerepe a Légúti Allergiák Kezelésében

Az Immunterápia Szerepe a Légúti Allergiák Kezelésében

A különböző légúti allergiák sokak mindennapjait nehezítik meg szezonálisan, de akár például poratka vagy állatszőr allergia esetén a mindennapok szintjén is. Az allergiás reakciók kezelésében az Immunterápia kiemelkedő szerepet tölt be, különösen a légúti allergiák esetében. A panaszok véget nem érő fogságában éppen ezért érthetően sokan keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak az akut tünetek enyhítését célozzák, de hosszú távon is tartós megoldást nyújtanak.

Az Allergénspecifikus Immunterápia pont azokat az immunreakciókat célozza, amelyek segítenek megelőzni az újabb allergiák kialakulását vagy az asztma súlyosbodását. Az immunterápia lényege, hogy az allergiás reakciót kiváltó allergéneket kis adagokban adagoljuk pácienseinknek, hogy az immunrendszer szépen fokozatosan alkalmazkodhasson hozzájuk.

immunterápia
A különböző légúti allergiák sokak mindennapjait megnehezítik

Az immunterápiát széles körben alkalmazzuk Klinikánk allergológiai részlegén a szezonális és nem szezonális allergiás panaszoknál. Legyen szó pollenallergiáról, poratkáról vagy akár állatszőrallergiáról, az immunterápia hatékony megoldást nyújthat!

Szezonális Allergiák

A szezonális allergiák jellemzően kora tavasztól késő őszig okoznak fokozott, kellemetlen tünetek, általában orrfolyást, orr- és szemviszketést, valamint folyamatos tüsszögést. A célzott immunterápiát mindig az allergén szezonja előtt javasolt elkezdeni (parlagfű esetében például már május hónapban).

Nem Szezonális Allergiák

A házi poratka allergia szintén hasonló tüneteket okoz, mint a pollenallergia. Az immunterápia itt is hatékony megoldást jelenthet. Ez esetben bármikor elkezdhető, mivel nincs szezonális jellege. Az immunterápiával szintén jól kezelhetőek a különböző háziállatokra adott allergiás reakciók, mint például a macska- és kutyaszőr allergia, de akár a penészgomba allergia is.

Az immunterápia tehát ígéretes megoldást nyújthat mindazok számára, akik hosszú távú, hatékony megoldást keresnek légúti allergiás panaszaikra. Ha kérdésed van az immunterápiával kapcsolatban, fordulj szakértünkhöz bizalommal!

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További Cikkek & Bejegyzések

Forró időszakban is friss és hidratált bőr: nyári bőrápolási tippek

Forró időszakban is friss és hidratált bőr: nyári bőrápolási tippek

A nagy melegben bőrünk más típusú törődést igényel, mint az…
Botox Mítoszok: Szakértőink Tisztázzák a Leggyakoribb Tévhiteket

Botox Mítoszok: Szakértőink Tisztázzák a Leggyakoribb Tévhiteket

Megannyi tévhit kering a köztudatban a botox kezeléssel kapcsolatban. A…
Nyári Arcápolás - Fókuszban az Aknés Bőr

Nyári Arcápolás - Fókuszban az Aknés Bőr

A nyári bőrápolás különös fontosságú a fokozott napfény és UV…